Vores side fokuserer naturligvis på kendo, da det fremgår i navnet Lyngby Kendo. Men hvad er Kendo? I denne artikel kan du læse om hvad begrebet betyder og hvordan du kan gå i gang med at træne.
Hvad betyder Kendo?
Kendo er et japansk ord, som betyder ”sværdets” vej”. På japansk skrives det 剣道og 剣betyder “sværd”mens 道betyder ”vej” . Når du sætter de to begreber sammen får du altså ”sværdets vej”.
Det siges at begrebet opstod for første gang i perioden Tokugawa, som var mellem 1603 og 1868. Her brugte skoler denne betegnelse som en markering for et holdningsskifte i træningen af sværdkunst.
Hvilken Kendo kan man træne?
Du har mulighed for at træne den klassiske Kendo form, der baseres på kobudo eller den moderne Kendo form, der baseres på shin-budo. Begge er budo systemer og Kobudo baseres på æstetiske bevægelser samt japansk morallære og Shin-Budo dækker over de moderne discipliner, der er opstået efter at det japanske feudale system brød sammen i 1868.
Abe Gorodaiyu – forfaderen for Kendo
Den første kendte japanske fægtemester, der benyttede begrebet ”Kendo” var Taisha-ryu disciplen Abe Gorodaiyu. Han brugte ”Kendo” til at beskrive sin fægte-undervisning, som primært består af parader, hug og stød.
Kendo uniform
Når du træner Kendo vil du bære en uniform i form af en den stærke, vævede bomuld overdel med titlen ”gi”, samt en ”hakama”, der går fra dit liv og helt ned til dine fødder. Dette kan enten være en form for skørt eller utroligt brede foldede bukser.
Da der er tale om en sværdfægte kunst skal du naturligvis også beskytte dit ansigt med en hjelm, der har et ansigt gitter, så du kan ånde og se. Derudover beskytter du også kroppen med lange handsker og plader på hofterne og brystet.
Kendo i Danmark
Kendo kom til Danmark i midten af 1980’erne og siden da er der langsomt blevet opbygget en lille Kendo-tilslutning i Danmark. Efter årtusindeskiftet er sporten vokset sig større og større, da der har været en fordobling af Kendo-klubber i Danmark i løbet af de seneste ti år. Førhen var der fire Kendo-klubber i Danmark og i dag er der otte Kendo-Klubber.
Der er endda et dansk Kendo landshold, som så lyset i perioden mellem 2013 og 2015. Forbundet for Kendo i Danmark har stor respekt for Bushido kulturen, som sporten har tilknytning til.
Dansk Kendo forbund sørger for at samarbejde med såvel europæiske som japanske kontakter, der kan hjælpe med at sikre at de teknikker og regi, der trænes på dansk jord, lever op til de oprindelige metoder med sporten.
Kendo er meget mere end en sport
Du kan som sagt træne Kendo i otte forskellige klubber i Danmark og her lærer du ikke kun at kunne forsvare dig selv og at træne din krop stærk. Kendo bidrager også med at opnå et afbalanceret liv hvor vedholdenhed er fokus på at kunne op resultater. Derudover lærer du også om respekt for medmennesker, når du vælger at træne Kendo.